8 september 2010

Google Image Ads


Al sinds enkele weken kan je met jouw ad's in Google Adwords ook verschijnen binnen de afbeeldingen search in Google. Het zogenaamde Google Image Ads. Tijd voor een korte toelichting met daarbij de uitleg hoe je Google Image Ad's inzet.
Google Images heeft een grote facelift gekregen. Je ziet nu veel meer afbeeldingen direkt op de eerste pagina in Google. Er zijn ook meer opties beschikbaar in de linkerkolom om op specifieke eigenschappen van de foto’s te zoeken. Er is echter nog een belangrijke nieuwe feature aan gekoppeld: Google Image Ads. Het is hierdoor nu mogelijk voor AdWords adverteerders om ook te verschijnen bij de resultaten van de afbeeldingen in Google.
Hoe maak je zo'n Image Ad aan?
Je start vanuit een advertentiegroep Dit kan een volledig nieuwe zijn, maar het is ook mogelijk om Image Ads aan te maken voor reeds bestaande advertentiegroepen.
- Je gaat naar de betreffende advertentiegroep.
- Kies een nieuwe AD met de Display Ad Builder.
Op het volgende scherm moet je “Templates for Search” selecteren. Daar krijg je dan 2 mogelijkheden en dan kies je voor de Image Search Ad.
Je krijgt dan een scherm met de gebruikelijke onderdelen van de advertenties. Er zijn ook nog 2 extra keuzemogelijkheden. De Ad Name is natuurlijk de naam die je aan jouw advertentie wil geven. Dit is louter voor eigen gebruik en verschijnt ook nergens bij de vertoonde advertenties.  Bovendien moet je natuurlijk ook nog een afbeelding uploaden. Die afbeelding moet zoals we van Google gewend zijn wel voldoen aan enkele voorwaarden.
Vraagt blijft natuurlijk of mensen die op afbeeldingen aan het zoeken zijn wel geïnteresseerd zijn om iets te kopen. Dit bepaald of het ROI-technisch interessant is. Wat denken jullie?
Een goed hulpmiddel voor brandingcampagnes voor bedrijven?  Jazeker, binnen branding en brandawareness is het visuele aspect uitermate belangrijk. Met Google Image Ads wordt dit visuele aspect bijzonder goed benadrukt. In dergelijke campagnes zou je dus zeker de Google Image Ads moeten inzetten.
Allemaal suc6 gewenst door OMA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten